Президентът Румен Радев произнесе своята реч при откриването на 48-мото Народно

...
Президентът Румен Радев произнесе своята реч при откриването на 48-мото Народно
Коментари Харесай

Радев: България трябва да бъде опазена от бушуващия пожар

Президентът Румен Радев произнесе своята тирада при откриването на 48-мото Народно заседание. Ето какво сподели президентът:

" Позволете ми в Деня на Иван Рилски, който през целия си витален път призоваваше за примирение и единение на нашия народ, да ви приветдствам от тази естрада. Въпреки късия живот на последните парламенти, всяко начало е заредено с очаквания. 
-->
Искрено се надявам 48-мото Народно събрание да ни изведе от спиралата на политическа неустойчивост. И ключънт е във вас. Нужен е разсъдък, необходим е кураж, с цел да се сформира държавно управление, което да управлявав във време на тежки тествания.

48-мото Народно събрание е изправено пред редица тежки въпроси, чието решение би трябвало да направи този парламент. Затова парламентарното време е изключително скъпо и гласоподавателите ще се почувстват предадени, в случай че то мине в сканзали.

Нужни са ограничения в битката с бедността и с престъпността. Очакваме бюджетът за 2023 година да бъде признат до края на годината. Надявам се да има бюджет, който да е създаден от новия кабинет според потребностите. Ако това не стане, служебното държавно управление ще го направи. Очакавм към него да се подходи отговорно. Наред с напъните, които поставя служебното държавно управление за овлрадяване на рецесиите, то съумя единствено за 2 месеца да приготви законите за Плана за възобновяване. Най-вече поради значимостта на тези закони за започване на съществени промени. За цялостна рационализация на стопанската система, за битката с корупцията.

Не мога да подмина и тематиката за неналичието на достатъчво законови механизми при тъпчене на закона по пътищата от пияни водачи, които отнемат живота на почтени хора. Ширещата се безотговорност уронва вярата в държавността и е причина за тежка морална деградация. Има нужда от ускорение на нашето обществено икономическо развиване. България не може да остане настрана от развитите страни.

Особен пиоритет в работата на правиетлството е гарантирането на националната сигурност.  Това значи подсилване на потенциала, ускорение на модернизацията на въоръжените ни сили. Затова още през днешния ден служебното държавно управление ще внесе проекта за рационализация на армията и за още 8 самолета. Нека това не се опълчва на обществената политика. Защото без сигурност няма пълноценна обществена полиитка.

Този парламент би трябвало да вземе решение дали във влошаваща се среда на сигурност България ще загуби суверенитета си. В Украйна бушува война. Хората, определени да ръководят, би трябвало да осмислят всички опасности. България би трябвало да бъде опазена от вилнеещия пожар. Българските гласоподаватели няма да простят на тези, които тласнат страната във войната. Като човек, който е наясно с риска, знам, че най-големите военнолюбци няма да заловен оръжие. Но залагат живота на българите.

Искрено се надявам, че военнолюбците ще бъдат малцинство в 48-мото Народно събрание ".

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР